Onthulling social sofa

Zaterdag 30 september 2023 wordt om 13:00 uur de social sofa van stichting Net Niet Genoeg onthuld op het Bachplein, tegenover winkelcentrum Hof van Spaland.

De onthulling zal worden gedaan door wethouder Petra Zwang, wethouder Armoedebeleid en Schuldhulpverlening, maar ook Wijkregie en Burgerparticipatie.

Activiteit: Social Sofa

Sinds 14 april staat er op ons achterterrein een social sofa: een betonnen bank van 1.600 kilo die we gaan voorzien van mozaïek. En iedereen kan en mag helpen! Ook als je nog nooit eerder mozaïek hebt geplakt is je hulp van harte welkom. Iedereen kan het, dat hebben wij inmiddels bewezen!

We werken met een rooster, want er kan met minimaal 4 en maximaal 8 personen tegelijk aan de bank gewerkt worden. Via de Datumprikker kun je je aanmelden voor een van de vele momenten dat we aan de bank werken. En er volgen nog meer tijden, ook overdag, net zo lang tot de bank klaar is!

Passysteem

Tijdens de corona-periode hebben wij geen gebruik gemaakt van het passysteem. Nu de maatregelen zo goed als verdwenen zijn, gaan wij ook weer met de pas werken. Bent u ingeschreven, maar heeft u nog geen pas? Meldt u dan bij de volgende Net Niet Genoeg Dag even bij een van de vrijwilligers, zodat wij u een pas kunnen geven. U dient ZELF uw pasnummer op de site in te vullen!

De pas is - naast uw ticket - uw toegangsbewijs voor de Net Niet Genoeg Dagen. U heeft dus beiden nodig en moet ook beiden bij u hebben. Op de pas staan punten en met die punten kunt u spullen uitzoeken. Zijn uw punten op, dan kunt u de rest van het jaar dus géén spullen meer uitzoeken. Bij de uitgang worden uw tassen gecontroleerd, uw gekozen producten zullen worden geteld, en de punten zullen van uw pas worden afgeschreven.

De pas is een toegangs- en betaalbewijs. Dat houdt ook in dat wij uw pas kunnen innemen als u zich niet aan de regels en afspraken houdt.

Hulp voor mensen met een krappe beurs

Zie het volgende artikel voor inwoners van Schiedam die letterlijk net niet genoeg hebben:

https://www.schiedam24.nl/nl/nieuws/nieuws/extra-financieumlle-steun-met-lokale-regelingen-en-voorzieningen/22735